Har du nogensinde tænkt over, hvad en idé er, så kan det være, at du har haft problemer med at forklare begrebet. For en idé kan være mange ting, og kigger du på ordet i dets grundlæggende betydning, er der faktisk flere ting, som en idé kan betyde. Her får du forklaret helt simpelt, hvad en idé er.
Den danske ordbog har fire definitioner af en idé
Du har fået en idé, du har en idé om noget, eller der kan være en idé med en opgave. Dette er blot tre eksempler, hvor ordet idé har en forskellig betydning. Men den måde, de fleste af os bruger ordet idé på i hverdagen, er, når det har den betydning, at det er en tanke eller en mulig måde at handle på, der er opstået ud af det blå. En idé er derfor noget, du finder på, fordi du gerne vil løse et problem eller lignende.
Men en idé kan også handle om, hvordan du forestiller dig, at noget forholder sig, altså en ”idé om” hvordan tingene er, og hvordan verden hænger sammen. Slår du ordet idé op i den danske ordbog, er der faktisk hele fire forklaringer på, hvad en idé er, og hvordan du kan forstå ordet.
Idéer kan opstå spontant eller gennem hårdt arbejde
Vil du gerne have en god idé, som du kan arbejde videre med, så kan der være lang vej. Nogle idéer opstår helt spontant, fordi du står over for et problem, som du får en pludselig indskydelse til, hvordan du kan løse. Skal du gå og vente på et spontant indfald, kan der gå meget langt tid, før du får en god idé.
Det er dog også muligt at få en god idé gennem hårdt arbejde. Der findes masser af forskellige innovationsteknikker, hvor du gennem nogle simple øvelser får en idé til, hvordan du kan løse et problem. For eksempel kan du lave brainstorms over problemer, du gerne vil løse og derfra se på, hvordan det kan løses. En simpel internetsøgning kan guide dig et langt stykke henad vejen, så du kommer godt fra start og får gode inputs til, hvordan du kan få flere idéer.
Få succes med din idé
Vil du gerne sætte en idé i verden, der er god nok til, at du kan arbejde med den mange år fremover og måske oven i købet tjene penge på den, så er der hjælp at hente. Rundt omkring i Danmark er der masser af tilbud til iværksættere, og du kan også hente hjælp på internettet i Facebook-grupper og andre forsamlinger, hvor du kan finde andre, der er på samme rejse som dig. Derudover kan du også finde workshops og foredrag over hele landet med forretningsfolk, der har masser af viden om, hvordan du får succes med din idé, og hvordan du udvikler den, så du kan nå langt med den og måske en dag komme til at leve af den.